Novi Put Autor  Avg 02, 2021

Kampanja podizanja svijesti o trgovini djecom u Bosni i Hercegovini

Udruženje „Novi put“ je implementiralo projekat pod nazivom „Kampanja podizanja svijesti o trgovini djecom u Bosni i Hercegovini“, koji se provodi  u sklopu zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022” i projekta “Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini”, uz podršku Evropske unije i Vijeća Evrope, u saradnji sa članicama mreže „RING“.

 Cilj ovog projekta je  podizanje javne svijesti o rizicima i svim pojavnim oblicima trgovine djecom među djecom i mladima, njihovim porodicama, starateljima, domovima za djecu bez roditeljskog staranja, nadležnim institucijama, kao i sprječavanje i umanjenje rizika od svih pojavnih oblika trgovine djecom u BiH, kroz umrežavanje nevladinog i vladinog sektora i povećanje informisanosti građana i opšte javnosti.  Posebna pažnja je posvećena podizanju svijesti o svim pojavnim oblicima trgovine djecom među romskom populacijom.

Udruženje "Novi put" je projekat implementirao u vremenskom okviru od 1.2.2021. do 31.07.2021. godine, u KS, HNK, ZHŽ, ZDK, TK, te u južnom, sjevernom, sjeveroistočnom dijelu RS i regiji Banja Luke.

 

 

 

 

 

Novi Put

Association “New Road”

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top