Novi Put Autor  Apr 12, 2022

Projekat “Sprečavanje rodno-zasnovanog nasilja u HNK/Ž i ZŽH”

Udruženje "Novi put" od 1.7.2021. realizuje projekat “Sprečavanje rodno-zasnovanog nasilja u HNK/Ž i ZŽH”, s ciljem podizanja svijesti o problemu rodno-zasnovanog nasilja među ženama, muškarcima, mladima.
Tokom uličnih kampanja dijelimo informacije i materijale, koje smo kreirali za ovaj projekat, kako bismo podigli svijest o rodno-zasnovanom nasilju i trgovini ljudima, suzbijali rodne stereotipe među mladima i općom javnosti, te u konačnici doprinjeli smanjenju slučajeva rodno-zasnovanog nasilja i trgovine ženama i djevojčicama.
U okviru projekta je snimljen video, kojim smo obilježili početak naše kampanje povodom 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja.
20 studentica završnih godina studija psihologije, socijalnog rada, prava, sociologije i srodnih studija su obavile stručnu praksu u savjetovalištu Udruženja u trajanju od 3 mjeseca. Tokom trajanja stručne prakse, praktikantice su stekle praktična znanja i vještine po pitanju organizacije rada savjetovališta, načina i metoda direktnog rada sa klijentima i klijenticama, čime će biti dodatno osposobljeni za rad i primjenu stečenih znanja u praksi.
U okviru projekta organizujemo radionice za žene s ciljem podizanja svijesti o svim oblicima rodno-zasnovanog nasilja i trgovine ljudima te poticanja žena da prijave bilo koji vid nasilja.
Naša linija za pomoć i prijavu slučajeva nasilja je na raspolaganju svima koji žele da prijave nasilje ili zatraže pomoć, a u našem besplatnom savjetovalištu pružamo stručnu psiho-socijalnu pomoć žrtvama svih oblika nasilja i trgovine ljudima.
U narednom periodu nastavljamo s realizacijom svih planiranih aktivnosti, a ukolik želite da se uključite, pišite nam na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili nam pošaljite poruku na fb messenger ?
“Ovaj projekat je finansiran grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“
Novi Put

Association “New Road”

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top