Novi Put Autor  Apr 01, 2022

"NOVI PUT" NOMINIRAN ZA JOŠ JEDNU UGLEDNU SVJETSKU NAGRADU - SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Udruženje „Novi put“ iz Mostara jedna je od samo tri nominirane organizacije iz cijelog svijeta za uglednu svjetsku nagradu Thomson Reuters Foundation - Stop Slavery Hero Award 2022.

Važno je istaći da je „Novi put“ jedina nevladina organizacija iz BiH, ali i Evrope, koja je ušla u najuži izbor za dodjelu ove ugledne nagrade. Uz „Novi put“ nominirane su još dvije NVO organizacije iz Indije. Kandidati koji su ušli u uži izbor izabrani su između više od 150 prijava pristiglih ove godine iz više od 30 zemalja.
Nagrada Stop Slavery Award je godišnja inicijativa koju vodi fondacija Thomson Reuters, dobrotvorna organizacija registrirana u Velikoj Britaniji koja prepoznaje i slavi one koji su posvećeni borbi protiv svih oblika modernog ropstva i trgovine ljudima.

„Novi put“ ušao je u najuži izbor za Stop Slavery Hero Award 2022. Ova nagrada je ustanovljena da bi se odalo priznanje organizacijama iz cijelog svijeta koje imaju značajan utjecaj u borbi za iskorenjivanje modernog ropstva i trgovine ljudima, jednog od najvažnijih humanitarnih pitanja u savremenom svijetu.

Dodjela nagrada Thomson Reuters Foundation - Stop Slavery Award će biti upriličena na gala svečanosti u Londonu, 28.04.2022., kada će i zvanično biti proglašeni svi nagrađeni. Domaćin dodjele nagrada će biti renomirana svjetska advokatska firma, „Baker McKenzie“ sa sjedištem u Londonu.

Nagrada fondacije Thomson Reuters - Stop Slavery Award smatra se jednim od najvažnijih priznanja u svijetu u domenu humanitarnog rada i medija.

Ovo je još jedno važno međunarodno priznanje koje je NVO „Novi put“ dobilo za svoj angažman na polju zaštite prava žena i djece, te sprječavanja trgovine ljudima. Podsjećamo da je udruženje “Novi put”, kao jedina organizacija iz BiH, 2021. godine već dobilo prestižnu međunarodnu nagradu za borbu protiv trgovine djecom i seksualnog iskorištavanja djece, koju im je uručila NJ.E. kraljica Švedske Silvia, a na prijedlog švedske humanitarne fondacije „Child10“.
https://newroadbih.org/index.php/component/k2/item/602-saopcenje-za-javnost.html
Novi Put

Association “New Road”

Prijavi se pa komentiraj

Kontakt info

  • Udruženje „Novi put“
  • Adema Buća 10, 88000 Mostar, BiH
  • tel:+387 36988022
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Top